English VersionHrvatska Verzija

Obuka i edukacijski projekti

HCR-CTRO d.o.o. započinje s novim ciklusom obuke polaznika za osposobljavanje za rad s neeksplodiranim ubojnim sredstvima (NUS-om) II i III stupnja.
Prijave za II stupanj obuke (početak planiran za 05. studenog 2018.) su u tijeku, i možete se prijaviti do 29. listopada 2018.

Preduvjet za pohađanje obuke II. stupnja je položen prvi stupanj rada s NUS-om.
Obuka za III stupanj počinje 03. prosinca 2018., a prijave se primaju do 26. studenog 2018. godine. Preduvjet za pohađanje obuke III. stupnja je položen drugi stupanj rada s NUS-om.

Uvjeti upisa:


Za upis u program usavršavanja na poslovima otkrivanja i uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS-a) potrebno je zadovoljiti jedan od sljedećih uvjeta:
a) završena temeljna obuka pirotehničara
ili
b) pripadnici inženjerskih postrojbi Ministarstva obrane, te protueksplozijskog odjela Ministarstva unutarnjih poslova koji se najmanje 1 godine bave poslovima otkrivanja NUS-a ili
c) pripadnici civilne zaštite koji najmanje 1 godine rade na poslovima otkrivanja i zbrinjavanja NUS-a.

Za prijavljene polaznike II stupnja obuke koji nisu završili I stupanj, HCR-CTRO će prije početka obuke II stupnja omogućiti polaganje završnog ispita za I stupanj.

Za prijavljene polaznike III stupnja obuke koji nisu završili II stupanj, HCR-CTRO će prije početka obuke III stupnja omogućiti polaganje završnog ispita za II stupanj.

Cijena obuke:

- za II stupanj obuke cijena po polazniku je 11.500 kuna+PDV (bez smještaja) u grupi od 10 polaznika, a u grupi od 20 polaznika cijena po polazniku je 5.800 kuna + PDV (bez smještaja)
- za III stupanj obuke cijena po polazniku je 8.250 kuna+PDV (bez smještaja) za grupu od 10 polaznika, a za grupu od 20 polaznika cijena po polazniku je 4.200 kuna + PDV (bez smještaja)

Konačna cijena obuke odrediti će se ovisno o broju polaznika, o čemu ćete biti obaviješteni.

Po ispunjavanju prijavnice (potvrde o sudjelovanju) kandidatima će se dostaviti račun, a sredstva trebaju biti uplaćena na račun HCR-CTRO-a prije početka obuke.

Polaznicima koji zbog različitih okolnosti ne budu mogu polaziti cjelokupni tečaj obuke omogućuje se polaganje završnog ispita. Pojedinačno polaganje završnog ispita bez prethodnog tečaja iznosi 5.000 kn + PDV, a uključuje prezentacije predavača te ispitna pitanja.


Teorijski dio nastave provodit će se u Zagrebu u suvremeno opremljenoj učionici, a za svaki će nastavni sat biti osigurana potrebna količina kvalitetnih nastavnih sredstava i pomagala.

Praktični dio obuke odvijat će se na testnom poligonu Cerovac kraj Karlovca, koji udovoljava svim didaktičkim, sigurnosnim i inim standardima za provođenje praktičnog dijela obuke, te na odabranom radilištu razminiranja.

Plan nastave:

Ukupan broj sati za II stupanj je 58: teorijski dio (37), praktični dio i vježbe (17), te ispit (2) i uvodni i završni dio (2)
Ukupan broj sati za III stupanj je 28: teorijski dio (3), praktični dio i vježbe (21), te ispit (2) i uvodni i završni dio (2)

Nastavni sat traje 45 minuta, a nastava se izvodi i subotama i nedjeljama. Maksimalno dnevno opterećenje je 8 sati.
Obuka će biti organizirana za skupinu od najmanje 10 polaznika. Nastavna skupina ima optimalno 15, a najviše 20 kandidata.

Na kraju obuke, polaznici polažu ispit. Svim polaznicima koji ispit polože izdaje se certifikat o završetku odgovarajućeg stupnja obuke i položenom ispitu, na hrvatskom i engleskom jeziku.
Ovaj edukacijski projekt je prilagođen Međunarodnim standardima protuminskog djelovanja (IMAS 09.30) te smjernicama Europskog odbora za normizaciju (CEN - CWA 15464/1-5).
Za više informacije o uvjetima upisa i obuci za rad s NUS-om, molimo posjetite našu web stranicu www.ctro.hr, te izaberite polje Obuka i organizacija seminara na našem web izborniku ili se javite tajnici uprave, gospođi Sanji Vakula, Telefon: +385 1 650 0022; E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..