English VersionHrvatska Verzija

Istraživanje i razvoj

U području razvoja i istraživanja, putem ugovorenih projekata izravnim sudjelovanjem ili prijenosom znanja Centar omogućava uključivanje razvojno istraživačkih aktivnosti u projekte u okviru interdisciplinarnih područja i to na način aktivnog povezivanja akademske zajednice i protuminskog djelovanja, pri tome preuzimajući kreativnu ulogu prema sustavu protuminskog djelovanja.

detaljnije

Obuka i edukacijski projekti

Na području obuke HCR-CTRO d.o.o. sustavno provodi niz edukacijskih projekata kojima je cilj obrazovati kadrove ovlaštenih pravnih osoba u protuminskom djelovanju iz domaćeg i međunarodnog okruženja, kao i kadrove nacionalnih centara za razminiranje te ostale zainteresirane sudionike u protuminskom djelovanju.

detaljnije

Ispitivanje i certificiranje

Sukladno članku 86. Zakona o protuminskom djelovanju (NN 110/15), "(1) Na poslovima dopunskog općeg izvida, tehničkog izvida i/ili razminiranja ovlaštene pravne osobe, obrtnici i HCR dužni su koristiti samo opremu i sredstva za koje je izdana ocjena o sukladnosti u skladu s propisima kojima se uređuju tehnički zahtjevi za proizvode i ocjenjivanje sukladnosti.". HCR-CTRO d.o.o. jedina je tvrtka u Republici Hrvatskoj akreditirana od strane Hrvatske akreditacijske agencije za provedbu certifikacije strojeva za razminiranje, detektora metala, pasa za detekciju mina, osobne zaštitne opreme i pipalica.

detaljnije
ISO 9001 AKREDITACIJA PUBLIKACIJE GALERIJA LINKOVI ANKETA

HCR  IARP